Gårdeieren Jostein har nå mer tid for familien

Først var tanken at de skulle fortsette med vedfyring og sette inn en ny akkumulator tank. Ved får de fra egen skog, men det trengs mye ved til å varme opp hele huset. Det var på tide med ny teknologi på gården.

Familien Øistad Jacobsen

Bygning: Trehus bygget i 1978 
Boareal: 160 m² i grunnflate, 120 m² andre etasje, pluss full kjeller
Sted: Follebu
Personer i husholdningen: To voksne og to barn
Varmekilde: Bergvarme
Varmepumpe: Thermia Diplomat Inverter 2019

På en høyde med flott utsikt over dalen ligger den fine gården i Follebu til Jostein Øistad Jacobsen. Gården tok han over etter sin far i 2014, sammen med sin kone og to barn.
Jostein er vokst opp her og på gården finnes 45 melk- og kjøttdyr. Fjøset varmes opp av kyrene og i tillegg finnes en varmtvannsbereder på strøm der.


På gården stod en fyrkjele med 40 år på nakken

- Husker fra da jeg var liten gutt og vi fyrte i huset med ved, masse ved-sjauing. Oljefyren brukte vi kun ved storhelger, som jul og til bursdager når vi var ekstra mange på gården, for å ha jevn varme og mye varmtvann, sier Jostein.

Familien vurderte frem og tilbake. Først var tanken at de skulle fortsette med vedfyring og sette inn en ny akkumulator tank. Ved får de fra egen skog, men det trengs mye ved til å varme opp hele huset. Det var på tide med ny teknologi på gården.

Prosessen har vært lang med å finne ut hva som ville være den beste løsningen. Sjekket både om ved, sol og bergvarme. Er jo en stor investering for framtida.

Svogers råd

Familien kontaktet Arne Gunnar på AGN Rør, som presenterte forskjellige alternativer, deriblant bergvarme og besparelsene med denne. Jostein tok et samråd med sin svoger, som bor i Finland, om hvilket valg han skulle ta. 
Svaret fra svogeren var enkelt, da han selv hadde en Thermia varmepumpe i sin bolig, som han var svært fornøyd med. Da falt valget på en Thermia Diplomat Inverter og det ble full fart på gården. Oljekjelen ble kastet ut og det ble laget et borehull på 250 m.

Mer tid for familien

Familien merket med en gang forskjellen og hvor utrolig behagelig og godt komforten ble med en varmepumpe i hus.
- Er spennende og se besparingen over tid, sjekker på måleren stadig vekk, sier Jostein og ikke minst på åra framover med tenåringer i hus og alle penger de vil spare med all dusjing!


Plug and play

Arne Gunnar på AGN rør sier han synes at Thermias varmepumper har de beste tekniske løsningene og er derfor de enkleste varmepumpene og installere. Alt er klargjort og forbedret i minste detalj for meg som installatør. Når alt er innkoblet er det bare å slå på bryteren – «plug and play» rett og slett, sier Arne Gunnar med et stort smil!

Arne Gunnar på AGN Rør A/S

Arne Gunnar på AGN Rør A/S

Peiskos

-I begynnelsen løp du for å se til anlegget av ren nysgjerrighet, men nå kan jeg glemme det helt. Noen ganger kan du være litt nerd og sjekke litt, men det er det ingen grunn til. Alt fungerer bare. Ved har vi masse av, og den bruker vi nå kun ved peiskos, runder Jostein av.

Har du spørsmål om valg av Thermia varmepumpe? Kontakt oss så hjelper vi deg!

Gratis råd

Uten koste, og helt uforpliktende, beregner og utarbeider vi forslag til varmepumpeløsning.

UTFYLL SKJEMAET

Fyll ut opplysningene nedenfor og klikk send. Vi beregner energibesparelse og utarbeider forslag til varmepumpe basert på opplysningene nedenfor.

(* = obligatoriske opplysninger)

All personlig informasjon blir behandlet i henhold til våre regler for beskyttelse av persondata

Navn: * Adresse 1: * Postnummer: * Sted:* Telefon/mobil: * E-post: *

Nåværende energiforbruk

Oljeforbruk, liter/år El. til oppvarming, kWh/år Ved, parafin eller annet:

Huset

Byggeår: * Boligareal, totalt m²:

Jeg er interessert i varmepumpe for:

Annet som kan ha betydning for energiforbruk og beregning av besparelse:

Bergvarme - kostnader og pris

Prøv vår kalkulator og få en indikasjon på hvor mye det er snakk om.

SJEKK HVA DU KAN SPARE

Vanligste spørsmål

Her er svarene på de vanligste spørsmålene som vi får om bergvarme.

spørsmål og svar