Spar penger fra første dag

Det er en utbredt misforståelse at det er dyrt å investere i en varmepumpe. Faktisk begynner de fleste å spare penger i det øyeblikket som varmepumpen settes i drift.

Besparelsene kan du se umiddelbart. I det øyeblikket varmepumpen settes i drift reduseres varmekostnadene. Ofte er besparelsene så store at det er nok til å betale både renter og avdrag på et lån - og det vil fortsatt være penger til overs.

Betaler seg over tid

Vi anbefaler at man finner frem en kalkulator, eller bruker vår raske kalkulator (se link). Du vil raskt finne ut det det blir et hyggelig regnestykke. Forenklet, er det om å finne ut hvor mange (eller rettere sagt hvor få) år det tar å betale tilbake hele investeringen for den nye varmepumpen. (Typisk 5-10 år). Deretter er de de sparte varmekostnader ren inntekt.

Øker verdien på huset

 

Den investeringen du foretar ved å installere en varmepumpe bidrar også til verdiøkning på huset.

Dette betyr at varmepumpen vil betale seg selv to ganger. Delvis ved å redusere varmekostnadene, og delvis fordi du får mer for huset den dagen du skal selge. 

Se hva du kan spare

Besparelser fra første dag

Å investere i en varmepumpe vil betale seg helt fra dag én etter installasjon. Dette vises i eksempelet: Hvis du tar opp et banklån for å kjøpe en varmepumpe, så er den totale kostnaden for ny oppvarming (= driftskostnad + rente + avdrag) lavere enn varmekostnadene du hadde tidligere. Etterhvert som lånet tilbakebetales, reduseres rentekostnadene og besparelsene øker. Til slutt når lånet er innbetalt blir besparelsene maksimale.