Komfortkjøling – aktiv og passiv

Med en enkel komplettering kan din Thermia varmepumpe levere komfortkjøling på varme sommerdager. På denne måten får du et perfekt inneklima hele året.

La varmepumpen kjøle huset

På varme sommerdager er det fint å kunne kjøle seg innendørs. Et alternativ til tradisjonell aircondition er å la varmepumpen levere komfortkjøling . Gjennom et enkel komplement til varmepumpen, får du et komplett komfortsystem som erstatter behovet for aircondition, og gir deg perfekt inneklima året rundt - varme om vinteren og kjøling om sommeren, og selvfølgelig varmt vann hele året. Det er bare å innstille den temperaturen du ønsker, så klarer varmepumpen resten - til en lavere kostnad enn tradisjonelle løsninger i form av både investeringskostnader og driftskostnader.

Det er to måter å få komfortkjøling med en varmepumpe: passiv og aktiv kjøling.

Passiv kjøling

Passiv kjøling er den billigste måten for komfortkjøling. Man drar nytte av den kulden som allerede finnes i borehullet, jordsmonnet eller sjøen. Ved å sirkulere den kalde væsken som ligger i kollektorslangen kan man kjøle huset til samme pris som energiforbruket for et par lyspærer. Kulden spres i rommet gjennom en vifte. Overskuddsvarmen blir deretter returnert og lagres til senere bruk. På denne måten får du en ytterligere positiv effekt, og man kan si at det gir en dobbel sparing.

Passiv kjøling kan brukes i hele huset eller i utvalgte rom. Alle som har et vannbåret varmesystem kompletterer med en stillegående vifte. Ved nye installasjoner overføres kulden til det ordinære viftekonvektorsystemet. For at din varmepumpe skal kunne levere passiv kjøling må den suppleres med en kjølemodul av typen passiv.

Les mer om kjølemodulen - Passiv

Aktiv kjøling

I de fleste tilfeller er det tilstrekkelig med passiv kjøling for å holde temperaturen på det ønskede nivået, men om nødvendig kan man oppnå en ekstra kjøleeffekt med varmepumpen ved å la kompressoren produsere kjøling.

For å få en varmepumpe til å levere aktiv kjøling er det nødvendig å komplettere med en kjølemodul av typen passiv/aktiv. Denne kjølemodulen leverer passiv kjøling så langt det går, og hvis effekten av passiv kjøling ikke er tilstrekkelig starter kompressoren å produsere den ekstra kjøling som trengs.

Les mer om kjølemodulem - Aktiv/Passiv

Kostnadsfri rådgivning

Kontakta din närmsta Thermia-återförsäljare för att få reda på mer om hur du kan få komfortkyla med din värmepump. De kan guida dig till en lösning som passar just ditt hus och dina behov.

Kanske har du en vinkällare eller jordkällare som din värmepump kan kyla?

Hitta återförsäljare