Jordvarme

Jordvarme er en stabil og pålitelig varmekilde. Du trenger stort sett ikke bekymre deg om noenting når først jordvarmepumpen er installert.

Det er lett å forstå de som velger jordvarme som primær oppvarming: fornybar energi - jordvarme utnytter energi fra solen og gir stabil varme i mange år til svært lave kostnader. En jordvarmepumpe er en fantastisk investering for både lommeboken og miljøet. På disse sidene kan du lære det meste av det som er å verdt å vite om jordvarme.

Hvordan fungerer jordvarme?

Vil du vite hvordan bergvarme fungerer? Det kan virke som magi, men det er en enkel genial teknologi. Denne siden gir deg en rask innføring.

HVORDAN FUNGERER JORDVARME?

Besparelser fra første dag

Hovedargumentet for jordvarme er de økonomiske besparelser. Du sparer penger fra dag én, til tross for en betydelig investering. Men hvor mye?

KALKYLE

Slik foregår en installasjon

Selvom det er forskjell fra installasjon til installasjon er prosessen med å installere jordvarme som oftest veldig lik. Her kan du ser hvordan det går til, trinn for trinn.

INSTALLASJON AV JORDVARME

Hva koster en installasjon?

Selvom du kommer til å spare penger så er det en kostnad å investere i jordvarme. Men hvor stor er kostnaden egentlig og hva påvirker prisen?

KOSTNAD OG PRIS

Fyrer du med olje?

Fyrer du fremdeles med olje? Da er tiden inne for å bytte til en fremtidsrettet varmeløsning, og her er bergvarme eller jordvarme et meget godt alternativ.

FRA OLJEFYRING TIL VARMEPUMPE

Tilskudd fra Enova

I 2015 innførte Enova sitt nye ENØK-tilbud til boligeiere: Registrerer du kvitteringene i Enovas nettportal får du pengene tilbake i løpet av tre uker.

LES MER OM TILSKUDD FRA ENOVA

Hvordan fungerer jordvarme?

En jordvarmepumpe varmer opp boligen, og produserer varmt tappevann ved å utnytte solvarmen som lagres i bakken. Men hvordan fungerer det egentlig?

SLIK FUNGERER JORDVARME
Innhold

Hvordan fungerer jordvarme?

Hva kan du spare med jordvarme?

Installasjon av jordvarme

Kostnader og pris

Vanlige spørsmål om jordvarme

Kundereferanser