Jordvarme

Jordvarme er en stabil og pålitelig varmekilde. Du trenger stort sett ikke bekymre deg om noenting når først jordvarmepumpen er installert.

Det er lett å forstå de som velger jordvarme som primær oppvarming: fornybar energi - jordvarme utnytter energi fra solen og gir stabil varme i mange år til svært lave kostnader. En jordvarmepumpe er en fantastisk investering for både lommeboken og miljøet. På disse sidene kan du lære det meste av det som er verdt å vite om jordvarme.

Hvordan fungerer jordvarme?

Vil du vite hvordan jordvarme fungerer? Det kan virke som magi, men det er en enkel og genial teknologi. Denne siden gir deg en rask innføring.

HVORDAN FUNGERER JORDVARME?

Besparelser fra første dag

Hovedargumentet for jordvarme er de økonomiske besparelser. Du sparer penger fra dag én, til tross for en betydelig investering. Men hvor mye?

KALKYLE

Slik foregår en installasjon

Selvom det er forskjell fra installasjon til installasjon er prosessen oftest lik. Her kan du ser hvordan det går til, trinn for trinn.

INSTALLASJON AV JORDVARME

Hva koster en installasjon?

Selvom du kommer til å spare penger så er det en kostnad å investere i jordvarme. Men hvor stor er den egentlig og hva påvirker prisen?

KOSTNAD OG PRIS

Fyrer du med olje?

Fyrer du fremdeles med olje? Da er tiden inne for å bytte til en fremtidsrettet varmeløsning. Bergvarme eller jordvarme et meget godt alternativ.

FRA OLJEFYRING TIL VARMEPUMPE

Tilskudd fra Enova

I 2020 må du slutte å fyre med olje. Er du klar? 
Ved overgang til alternativ oppvarming kan du søke om støtte via ENOVA.

LES MER OM TILSKUDD FRA ENOVA

Hvordan fungerer jordvarme?

En jordvarmepumpe varmer opp boligen, og produserer varmt tappevann ved å utnytte solvarmen som lagres i bakken. Men hvordan fungerer det egentlig?

SLIK FUNGERER JORDVARME
Innhold

Hvordan fungerer jordvarme?

Hva kan du spare med jordvarme?

Installasjon av jordvarme

Kostnader og pris

Vanlige spørsmål om jordvarme

Kundereferanser