Hvordan fungerer en luft/vann varmepumpe?

Dette spørsmålet får vi ofte. Her er en enkel forklaring.

Henter energi fra luften

En luft/vann varmepumpe utvinner solenergi som lagres i uteluften. Varmen kan utvinnes selv om temperaturen synker ned mot -20 °C. Det første trinnet i denne prosessen, er at uteluften varmer opp et kuldemedium i utedelen. Luft/vann varmepumpen sørger for at varmen spres til husets varmesystem. Dette gjøres via innedelen og med en betydelig høyere temperatur. Vil du vite mer? Her er en teknisk beskrivelse inne i varmepumpen.

En luft/vann varmepumpe er et heldekkende varmesystem. I tillegg til oppvarming i boligen, produserer den også varmt vann til en lav kostnad. Med vår luft/vann varmepumpe Thermia Atec har du dessuten mulighet til å kjøle huset på varme sommerdager.

Her skal en video avspilles, men for å kunne se videoklippet må du godkjenne bruk av cookies for markedsføring.

Endre samtykket ditt

Senk varmekostnadene med opptil 80%

Det er viktig at varmepumpen dimensjoneres riktig; det vil si at den har riktig størrelse til å dekke dine behov. Når det blir kaldt, og temperaturen faller under -20 °C, vil elkolben som er montert i varmepumpen settes i drift og levere tilskuddsvarme. Da vil varmekostnadene øke noe, men energiforbruket holdes på et lavere nivå de andre dagene i året. Det er det dimensjoneringen handler om: Finne riktig størrelse på varmepumpen, slik at energiforbruket holdes på et så lavt nivå som mulig, mens antall dager med tilskuddvarme holdes nede. Ved å finne den rette balansen mellom disse parameterne, blir også de årlige varmekostnader så lave som mulig.

En luft/vann varmepumpe kan hjelpe deg å redusere varmekostnadene med opp til 80 %. Siden en luft/vann varmepumpe henter energi fra uteluften, så fungerer den aller best i varmere klima. Dette er en av grunnene til at luft/vann varmepumpe er et mer populært alternativ i den sørlige delen av landet.