Fakta: Sjøvarme

Sjøvarme er et alternativ til bergvarme og jordvarme, og fungerer stort sett på samme måte. Her kan du lese mer om sjøvarme, og hva som påvirker installasjonskostnaden.

Slik fungerer sjøvarme

For å utnytte sjøvarme legger man ned en kollektorslange på bunnen av sjøen. Teknologien fungerer stort sett på samme måte som ved jordvarme, hvor man graver ned kollektorslangen i jorden. Kollektorslangen i et sjøvarmeanlegg holdes på plass ved hjelp av vekter. Hvor lang kollektorslange som er nødvendig, avgjøres bl.a av boligens størrelse og tilstand. Væsken i slangen henter varme fra sjøen. Ved hjelp av en energieffektiv kompressorteknologi utvinnes varmen av en varmepumpe, som siden distribuerer varmen ut i husets varme- og varmtvannsystem. Væsken pumpes ut i kollektorslangen, hvor den varmes opp og sirkulerer tilbake i varmepumpen.

Væsken i slangen fortsetter å sirkulere igjen og igjen, år etter år. Varmepumpen passer seg selv og har en levetid på 20-30 år. Med regelmessig service kan levetiden øke ytterligere og det er ikke uvanlig at en varmepumpe holder mer enn 40 år.

Be om tilbud

Vi tar ansvar for installasjon av varmepumpen. Vi hjelper deg å beregne fremtidige besparelser.

Jeg ønsker et tilbud

Vi svarer gjerne på dine Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt.

Navn: * By: * Telefon: * E-postadresse: *

(* = obligatoriske opplysninger)

Hva koster det å installere sjøvarme?

Prisen på et sjøvarmeanlegg avhenger av forholdene der du bor. I langt de fleste tilfeller vil sjøvarme være en rimeligere løsning enn bergvarme eller jordvarme ettersom man slipper kostnader til boring eller graving. Kontakt en installatør så får du hjelp til å dimensjonere riktig varmepumpe og systemløsning.

Tross kostnadene skal man huske på at sjøvarme er en investering som betaler seg fra første dag. 

Besparelsene er ofte nok til å betale både renter og avdrag dersom du har behov for lånefinansiering. Varmepumpen vil også øke verdien på din bolig.

Generelt kan man si at tilbakebetalingstiden for investeringen ofte havner et sted på mellom 5 og 10 år, hvis boligen allerede har et vannbårent varmesystem. Sjøvarme er et valg som vil gavne både miljøet og din lommebok, uansett hvordan du løser finansieringen.

Slik installeres sjøvarme

Det er enklere og raskere å installere sjøvarme enn mange tror. Lær mer om prosessen fra start til ferdig installert varmepumpe.

Installasjon av sjøvarme

Valige spørsmål om sjøvarme

Mange lurer på de samme tingene. Derfor har vi samlet noen av de vanligste spørsmålene på det du lurer på og kanskje du finner svaret på ditt her.

Spørsmål og svar: Sjøvarme

Gratis råd

Har du noen tanker om sjøvarme eller andre oppvarmingsalternativer? Din lokale Thermia installatør vil hjelper deg gjerne med råd.

KOSTNADSFRI RÅDGIVNING

Vi svarer gjerne på dine Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt.

Navn: * By: * Telefon: * E-postadresse: *

(* = obligatoriske opplysninger)