Bergvarme - kostnader, pris og besparelser

Bergvarme er en veldig lønnsom investering som lønner seg selv allerede i løpet av sin levetid og som også øker verdien av huset. Men hva påvirker kostnadene dine ved å installere bergvarme?

Hva koster bergvarme?

Spørsmålet om kostnad blir ofte stilt til både hos oss hos i Thermia og våre installatører. Dette er et veldig relevant spørsmål som det dessverre ikke er mulig å gi et enkelt og entydig svar på. Grovt sett ender prisen for installasjon av bergvarme vanligvis et sted mellom 100.000-300.000, avhengig av forholdene.

Grunnen til dette er at du ikke bare kjøper en varmepumpe - du kjøper hele installasjonen av bergvarme, og det kan variere veldig fra tilfelle til tilfelle. Derfor er det ikke mulig, og ikke seriøst, å presentere en "fast pris" for bergvarme.

Før du bestemmer deg må du selvfølgelig vite kostnaden for hele istallasjonen. Den enkleste måten å finne ut av det, er å kontakte en installatør. Installatøren kommer på befaring, og gir et tilbud på den beste løsningen basert på dine behov og boligens forutsetninger. 

3 viktige tips når man sammenligner prisen på bergvarme

Når du sammenligner prisen på bergvarme, er det noen ting det er verdt å tenke litt ekstra på, for å gjøre et så godt kjøp av varmepumpe som mulig.

1. Alt må være inkludert i prisen

For å gjøre en rettferdig sammenligning mellom prisen på anførte priser på bergvarme, er det viktig å sjekke nøye hva som er inkludert. Det kan være ganske annerledes hvis ikke alt er inkludert i tilbudet.

2. Hvor god varmepumpe får du for pengene?

Det kan variere mye mellom forskjellige varmepumpemodeller, både når det gjelder ytelse og effektstørrelse. Det er ikke alltid den laveste installasjonskostnaden som gir den beste økonomien på lang sikt. Be om en energiberegning slik at du kan se hvor godt en bestemt varmepumpe vil prestere i ditt hus, det er viktig å veie inn prisen.

3. Hvordan prisen påvirkes av forholdene dine

En fast generell pris er sjelden en god avtale, da den må settes med god margin for å ta hensyn til det uforutsette. Kostnadene dine påvirkes av mange ting, antall meter som skal bores ned til fjellet, husets alder, eventuelle tilleggsfunksjoner, eksisterende varmesystem, antall beboere i husstanden og mer. 

Energiberegningen viser hva du får for pengene

Etter hjemmebesøk/befaring, når installatøren har samlet all nødvendig informasjon, vil du motta en energiberegning som er spesielt utviklet basert på dine unike forhold. Det gir deg en detaljert beskrivelse av blant annet:

  • Hvilken varmepumpe og installasjonsløsning er best i ditt tilfelle
  • Hvilke årlige kostnader og besparelser du kan forvente fra anlegget i fremtiden
  • Hvor raskt du tjener investeringen
  • Borehullsdybde og evt. sløyfelengde i jord/mark


Basert på installatørens anbefaling valgte Skåren-familien å bytte fra en oljefyr til Thermia Diplomat Optimum Duo

Les mer om familien Skårens bergvarme-installasjon.

Hvor mye kan du spare med bergvarme?

Installering av bergvarme er en veldig lønnsom investering, både for miljøet og din egen lommebok.

Mer penger fra første dag

Du trenger ikke å vente på resultatene. Selv om du tar opp et lån for å finansiere bergvarmen, så sparer du penger fra dag én. Besparelsene i varmekostnadene er normalt høyere enn både renter og avdrag på lånet. En ærmere forklaring finner du her.

Betaler seg over tid

En investering i bergvarme er en langsiktig investering. Reduksjonen i varmekostnadene som bergvarmepumpen vil gi, vil over tid dekke hele investeringskostnaden. En nedbetalingstid på 5 til 10 år er vanlig. Hvor mange andre varmesystemer betaler for seg selv i løpet av sin levetid? 

Øker boligens verdi

Når du installerer bergvarme øker boligens verdi. Det betyr at en bergvarmepumpe vil betale seg selv to ganger; både når det gjelder investeringskostnadene, og ved en høyere salgspris den dagen du selger huset.

Bestill et gratis hjemmebesøk

Bestill et gratis hjemmebesøk, så hjelper vi deg med råd og energiberegninger for bergvarme.

Bestill et gratis hjemmebesøk

Vi svarer gjerne på dine Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt.

Navn: * By: * Telefon: * E-postadresse: *

(* = obligatoriske opplysninger)

Vanlige spørsmål om bergvarme

Vi har samlet de vanligste spørsmålene om bergvarme. Kanskje svaret på spørsmålet ditt er her?

Vanlige spørsmål og svar

Din lokale ekspert

Din lokale installatør kan ikke bare allt om bergvarme, de kjenner også til lokale forhold.

DIN LOKALE EKSPERT