Varmepumpe Thermia Altas beste valget i ny verkstedhall for Alf Johansen AS

Verkstedhallen på Alf Johansen AS er tørr og varm og er bygget oppå en såle med 18 cm av betong inkludert gulvvarme som varmes av Thermia Atlas 18 Duo varmepumpe og som skal tåle tunge maskiner som kjøres inn og ut.

De spyler biler og maskiner og det tørker veldig fort etter dette. Varmepumpen sørger for god temperatur og i tillegg bruker de en lufttørker. Hele bygget har kostet 2,8 millioner og Haugen spår at flere kommer til å velge slike løsninger fremover – utrolig lettvint og fantastisk god isolasjon fortsetter Halvor Haugen, Maskinansvarlig i Alf Johansen AS.

 

Alf Johansen AS driver med grunnarbeid som utlasting, massehåndtering og graving/planering og mer. For tiden har de to tunnelprosjekter for Veidekke i Oslo med utlasting og transport. I tillegg har de flere små og store prosjekter for diverse andre entreprenører i Oslo og Akershus. Omsetningen var på 227 mill i 2018 og med hyggelige 19 mill på bunnlinjen

Alf Johansen AS er opprinnelig fra Seljord. Seljord er et tettsted og kommunesenteret i Seljord kommune i Telemark hvor Alf Johansen etablerte selskapet i 1976, og jobbet da på diverse kraftanlegg rundt om i Sør-Norge. I 2008 flyttet selskapet en avdeling til Fornebu, men etter hvert som bygging av nye boliger på Fornebu skjøt fart, har selskapet sett etter ny tomt. Etter 10 år på Fornebu, har de nå funnet egnet tomt på Grorud og kommet seg til rette der – det blir en langsiktig plassering mener Haugen.

Hva var utfordringen?

Hovedutfordringen var at Fornebu skulle bli til boliger, men selskapet har også hatt en bevist målsetning om å være miljøvennlige og å gjøre det som skal til får å oppnå dette. Varmepumpen skal spare strøm og med en SCOP på 6,15 blir dette et meget hyggelig regnestykke. De har ønske om 17C i verkstedhallen året gjennom – da blir det behagelig å reparere og vaske maskinene. I tillegg er varmepumpen fullstendig lydløs. Haugen er godt fornøyd med valget av Thermia Atlas 18.

Hvorfor falt valget på varmepump?

Selskapet ville spare strøm og miljø. De bruker også miljødiesel for å få ned avtrykket og dekkene er laget av gjennbrukt gummi. De forsøker alle ting – bl.a. å kutte i kannebruk som igjen reduserer bruk av emballasje.

Hvorfor ble det Thermia?

Dagfinn Tveiten, Daglig leder i Morgedal Rør anbefalte Thermia – dessuten har flere av eierne Thermia varmepumper hjemme. Anbefalte også Thermia Online som er innebygd i maskinen. Med dette verktøyet kan du styre varmepumpen fra mobil eller WEB og det gjør det veldig enkelt.

 

Hva er forventningene til varmepumpen Thermia Atlas?

Våre forventninger er at varmepumpen fungerer med minst mulig arbeid og at den har lang holdbarhet. Lang varighet, god økonomi og miljøvennlig avtrykk er det vi har som den overordnede forventningen til dette produktet.

Det fine med Atlas 18 er at den tilpasser seg borehullet

Dagfinn Tveiten i Morgedal Rør, sier att borehull var boret ferdig før varmepumpen ble valgt och kanskje er litt lite, 250 meter. Men skulle det bli for lite så er det ikke noe problem å bore et hull til. Det fine med Atlas 18 er at den tilpasser seg borehullet og driver kompressoren i forhold til dette. Kjøling har de foreløpig ikke vurdert, men dersom det er aktuelt kan varmepumpen takle dette også.

Nå har jeg akkurat byttet min gamle Diplomat 12 med en ny Atlas 12 hjemme også, så det skal bli spennende å se hvor mye forskjell det blir, avsluttet Dagfinn entusiastisk.