Fakta: Luft/luft varmepumpe

En luft/luft varmepumpe kan gi store besparelser i boliger og fritidshus med strømoppvarming. Her forklarer vi hvordan en luft/luft varmepumpe fungerer.

Hvordan fungerer en luft/luft varmepumpe?

Hvis du ikke kan bore etter bergvarme eller grave etter jordvarme så kan en luft/luft varmepumpe være et godt alternativ. På samme måten som med andre varmepumper utvinner en luft/luft varmepumpe energi, i dette tilfelle fra uteluften. Kompressorteknologien utnytter den lille mengden av varme i luften i løpet av de kalde vintermånedene, og sprer den deretter innendørs ved hjelp av en vifte. Varmepumpens innedel er liten, kompakt og plasseres enkelt over for eksempel inngangsdøren.
En luft/luft varmepumpe forbedrer innemiljøet ved aktivt å rense inneluften. Den kan også kjøle huset på varme sommerdager.

En luft/luft varmepumpe kan mer enn halvere utgiftene til oppvarming. Hvor stor besparelsen blir avhenger av boligens størrelse, utforming og hvor i landet det er. Varmepumpen er dog kun et supplement til annen oppvarming, da den ikke har kapasitet til å produsere varmt vann. Men en luft/luft varmepumpe kan virkelig gi store besparelser i boliger som varmes opp med strøm.

Hva koster en luft/luft varmepumpe

Prisen for en luft/luft varmepumpe avhenger av forholdene. Luft/luft varmepumper er rimelige en bergvarme eller jordvarme, fordi man slipper kostnadene til boring eller graving. Kontakt en installatør og be om et tilbud.

Luft/luft varmepumpen er en investering som skal betale seg gjennom ved reduksjon av varmekostnadene. I de fleste tilfeller starter nedbetalingen så fort varmepumpen settes i drift.

Installasjon av luft/luft varmepumpe

Det er enkelt å installere en luft/luft varmepumpe. Her kan du lese mer om hvordan installasjonen foregår.

Vanlige spørsmål om luft/luft varmepumper

Her er de vanligste spørsmålene og svarene om luft/luft varmepumper.