Bytte fra direktevirkende el

Har du elektrisk oppvarming i huset ditt, men ønsker varmepumpe? Da kan du velge å bytte til vannbåren varme. Ved å konvertere til vannbåren varme senker du varmekostnadene, øker verdien på huset ditt, og få valgfrihet til å velge varmekilde.

Investering som gir valgmuligheter

Hvis du skal bytte til vannbåren varme og installere en varmepumpe, så senker du ikke bare driftskostnadene , du øker også verdien på huset. Ved å konvertere til vannbåren varme har du mulighet til i fremtiden å velge andre typer varmekilder enn bare varmepumpen.

Hvordan foregår det?

 

Bytte til vannbåren varme fra elektrisk varme betyr at alle varmeelementer (panelovner, elektrisk gulvvarme) må erstattes med radiatorer og/eller vannbåren gulvvarme. I noen tilfeller kan det være tilstrekkelig å erstatte bare en del av varmesystemet. Når dette er gjort, kan du installere den varmepumpen du foretrekker, for eksempel bergvarme eller jordvarme. Med vannbåren varme får man større valgfrihet blant tilbudet av varmepumper.

Et vanlig alternativ når du skal bytte til vannbåren varme er å installere viftekonvektorer, som kan blåse varm og kald luft, avhengig av gjeldende behov i huset. For å blåse kald luft er det nødvendig at varmepumpen er i utstyrt med kjølefunksjon.

Hva koster det?

Bytte til vannbåren varme er en investering - den eksakte prisen er vanskelig å anslå uten å kjenne detaljene i  huset og forholdene rundt. Et grovt anslag er at det koster mellom 5000-9000 per radiatorer 
Be en eller flere installatører om et tilbud.

Hvor mye sparer man på å konvertere til vannbåren varme?

Hvis du tidligere kun har varmet opp boligen med direktevirkende el, og bestemmer deg for å bytte til vannbåren varme og varmepumpe, kan du få en månedlig besparelse på 50-80 prosent. På lengre sikt, betyr det at du sparer mye penger på å konvertere til vannbåren varme.

Gratis råd

Kontakt noen av våre forhandlere for et gratis hjem besøk.
Deretter vil du finne ut nøyaktig hvor mye det ville koste å konvertere ditt hus inn i et vannbasert varmesystem.

Finn installatør