Hvordan fungerer luftvarme?

Luftvarme blir et stadig mer populært alternativ for oppvarming, men hvordan fungerer en luft/vann varmepumpe egentlig? Og hva er forskjellen på en luft/luft varmepumpe og en luft/vann varmepumpe?

Ved hjelp av en smart kompressorteknologi, utnyttes luftens energi til å skape varme i boligen. Det er det veldig korte svaret på spørsmålet: Hvordan fungerer en luftvarmepumpe?

For å gjøre begrepet luftvarmepumpe mer forståelig, er det nødvendig med et mer omfattende svar og en fordypning i de ulike typer varmepumper:

Luft/vann varmepumpe:

En luft/vann varmepumpe utvinner energi fra luften gjennom varmepumpens utedel. Den plasseres ved en husvegg, gjerne på husets sørside og tett på stedet hvor varmepumpens innedel er plassert inne i boligen. 

En luft/vann varmepumpe kan utnytte energi ned til ganske lave temperaturer, og overfører denne energien til et vannbårent varmesystem i boligen.

En luft/vann varmepumpe produserer også varmtvann.

Med en luft/vann varmepumpe får man et komplett varmesystem, som gir både varme og varmtvann. Noen varmepumper kan også levere kjøling på varme sommerdager.

Luft/luft varmepumpe

En luft/luft varmepumpe utvinner også energi fra luften, men overfører ikke energien til væske. Istedet bruker en luft/luft varmepumpe energien i luften til å varme opp luft som spres gjennom varmepumpens innedel. 

En luft/luft varmepumpe kan ikke produsere varmtvann. Derimot kan den levere kjøling på varme sommerdager. En luft/luft varmepumpe fra Thermia leveres med avansert filterteknologi, som sørger for at du alltid har ren og frisk inneluft.