Installasjon av luft/luft varmepumpe

En luft/luft varmepumpe skal installeres av en autorisert installatør. Her er en beskrivelse av hvordan installasjonen foregår.

Innedel og utedel

Luft/luft-värmepumpen består av två huvudsakliga delar: en inomhusdel och en utomhusdel. Utomhusdelen hämtar upp energi ur utomhusluften medan inomhusdelen sprider den uppvärmda luften inne i huset. 

Det största ingreppet vid installation av en luft/luft-värmepump är ett hål på cirka 7 cm som måste tas upp för slangar, ledningar och dränering. Utedelen moteras med vibrationsdämpare. 

En luft/luft varmepumpe består av to deler: en innendel og en utedel. Utedelen utvinner energi fra uteluften, mens innedelen sprer den varmen luften inne i huset.

Den største inngrep under installasjonen er et hull på ca 7 cm for slanger, kabler og drenering. Utedelen monteres med vibrasjonsdempere.

Plassering

Luft/luft varmepumpen kommer best til sin rett hvis boligen har en åpen planløsning, da varmen spres gjennom en vifte som er montert i innedelen.

Takket være den såkalte coanda-effekten blir spredningen av varme og kulde inne i huset behagelig: varmen spres langs veggene og gulvet for siden å stige oppover, mens kulden spres langs taket og faller nedover slik at det ikke blir et kalt drag i rommet.

Thermia Aura - utviklet for nordiske forhold

 

Thermia Aura er en nyutviklet luft/luft varmepumpe for nordiske forhold. Takket være elegant design og smarte funksjoner, er det perfekt som en ekstra varmekilde for både eneboliger og fritidshus. Den lave høyde høyden på 26 cm gjør at den er lett å plasserte for eksempel, over inngangsdører.

Aura kan mer enn halvere varmekostnadene. Hvor store besparelsene blir avhenger av boligens størrelse, utforming og hvor i landet det er.  Aura gir effektiv energisparing ned til - 30 ° C, noe som gir kostnadseffektiv varme når du trenger det mest. I tillegg kan varmepumpen gi behagelig kjøling på varme sommerdager.

Les mer om Thermia Aura

Gratis rådgivning

Vurderer du å kjøpe varmepumpe? Vi gir deg gratis råd og veiledning.

Jeg ønsker rådgivning

Vi svarer gjerne på dine spørsmål i forbindelse med kjøp av varmepumpe. Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt.

Navn: * By: * Telefon: * E-postadresse: *

(* = obligatoriske opplysninger)