Komfortkjøling med varmepumpe

Det er betydelig billigere å la varmepumpen sørge for behagelig kjøling av huset på varme sommerdager sammenlignet med tradisjonell aircondition.

La varmepumpen kjøle huset

Thermias varmepumper kan mer enn å varme opp boligen og varmt tappevann. Med et enkelt supplement kan varmepumpen gi behagelig kjøling på varme sommerdager.

Bare innstill på ønsket temperatur, så tar varmepumpen seg av resten. På denne måten får et behagelig inneklima året rundt - varme om vinteren og kjøling om sommeren og varmt tappevann hele året.

For at varmepumpen skal kunne produsere kjøling er det i de fleste tilfeller nødvendig å supplere med en kjøleenhet . Thermia tilbyr to typer kjølemoduler: passive og passiv/aktiv.

Billigere enn aircondition

Varmepumpens kjøling er både billig og effektiv. Med denne typen kjøling trenger du ikke å skaffe seg energikrevende klimaanlegg eller aircondition systemer, som ofte har høye driftskostnader.

For å dra nytte av kjølefunksjonen på best mulig måte anbefaler vi at du kompletterer varmesystemet med en eller flere viftekonvektorer fra vårt sortiment.

Kjølemodul Passiv

Thermia kjølemodull Passiv sørger for at din varmepumpe kan levere kjøling. Modulen er kun i drift når det er behov for kjøling, i øvrig fungerer varmepumpen som vanlig.

Kjølemodulen arbeider med passiv kjøling – også kalt frikjøling – hvilket passer hus med mindre kjølebehov eller hvis man kun vil ha kjøling i noen rom.

Les mer - Kjølemodul Passiv

Viftekonvektor som blåser kjølig og behagelig luft

Hvis du ønsker å spre komfortkjøling i huset er det nødvendig med viftekonvektorer. Disse kalles også fancoils. Funksjonen er at de kan blåse varm og kald luft, avhengig av det aktuelle behovet.

Det er to forskjellige modeller å velge mellom, Thermia Aermec UL og Thermia Aermec HL, som begge opprettholder en jevn og behagelig innetemperatur året rundt.

Perfekt ved bytte fra direktevirkende el

Thermias viftekonvektorer egner seg utmerket til bruk i konverteringen fra direkte elektrisk oppvarming. Etter installasjonen, har du et komplett system for både energieffektiv oppvarming og kjøling i huset ditt.

Viftekonverktor Aermec UL

Thermia Aermec UL er utstyrt med en tverrstrømsvifte og batteri, som i kombinasjon med justerbart gitter på toppen gir høy effekt.

Läs mer - Aermec UL