Installasjon av luft/luft varmepumpe

En luft/luft varmepumpe skal installeres av en autorisert installatør. Her er en beskrivelse av hvordan installasjonen foregår.

Innedel og utedel

Luft/luft-varmepumpe består av to hoveddeler: en innedel og en utedel. Utedelen henter energi fra uteluften mens innedelen sprer den oppvarmede luften inne i huset.

Det største inngrepet ved installasjon av en luft/luft-varmepumpe, er ett hull på ca 7 cm til slanger, ledninger og drenering. Utedelen monteres med vibrasjonsdempere. 

 

Plassering

Luft/luft varmepumpen kommer best til sin rett hvis boligen har en åpen planløsning, da varmen spres gjennom en vifte som er montert i innedelen.

Takket være den såkalte coanda-effekten blir spredningen av varme og kulde inne i huset behagelig: varmen spres langs veggene og gulvet for siden å stige oppover, mens kulden spres langs taket og faller nedover slik at det ikke blir et kaldt drag i rommet.

Thermia Aura - utviklet for nordiske forhold

 

Thermia Aura er en luft/luft varmepumpe produsert for nordiske forhold. Takket være elegant design og smarte funksjoner, er den perfekt som en ekstra varmekilde for både eneboliger og fritidshus. Den lave høyden, på 26 cm gjør at den er lett å plasserte for eksempel over inngangsdører.

Aura kan mer enn halvere varmekostnadene. Hvor store besparelsene blir avhenger av boligens størrelse, utforming og hvor i landet det er.  Aura gir effektiv energisparing ned til - 30 ° C, noe som gir kostnadseffektiv varme når du trenger det mest. I tillegg kan varmepumpen gi behagelig kjøling på varme sommerdager.

Les mer om Thermia Aura S1 og T1

Gratis rådgivning

Vurderer du å kjøpe varmepumpe? Vi gir deg gratis råd og veiledning.

Jeg ønsker rådgivning

Vi svarer gjerne på dine Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt.

Navn: * By: * Telefon: * E-postadresse: *

(* = obligatoriske opplysninger)