9 viktige milepæler i Thermias historie

Fra 1923 til 2023 – her kan du lese mer om hvordan det hele begynte. Om hvordan vi utviklet ulike innovasjoner gjennom årene, og hvordan vi var forut for vår tid.

Fabriken 1923


1923

Per Anderson presenterer revolusjonerende kunnskap for oppvarming og viser verden hvordan morgendagens oppvarming ser ut. Koksovner, varmtvannsberedere og varmerørkjeler leder an.1927

Thermia får et viktig patent på luftforvarmingsapparatet for ovner. Innovasjonen reduserte drivstofforbruket radikalt, noe som selvfølgelig var en stor gevinst.

JBC – framtidens värmepump


1973

Gjennom tiårene fortsetter utviklingen i Arvika. Den første integrerte varmepumpen ser dagens lys i 1973. Og sannelig er det Thermia som har gjort det igjen. Varmtvannsbereder og varme i samme enhet. Endelig!

Thermia online i mobilvy


2000

Thermia Online lanseres. Tjenesten gjør det mulig å fjernstyre og overvåke varmepumper.

Dr. Claus Zéberg-Mikkelsen testar luft/vattenvärmepumpar i ett av världens mest utvecklade klimatrum


2007

Vårt eget testsenter ser dagens lys. Her utvikles egen programvare, og det utføres ulike typer utholdenhetstester. Thermias lokaler i Arvika, som var sentrum for varmepumpeproduksjonen fra 1923 til 1968, får nytt liv.

Ett duschmunstycke sprutar vatten


2008

Revolusjonerende HGW-teknologi lanseres i produktet Thermia Diplomat Optimum G2 – mer varmtvann, lavere energiforbruk. 2018

I 2018 startet Thermia eget selskap i Norge, og sommeren 2021 flyttet kontoret til Rosenholm Campus i Oslo

Produktbild på Thermia Atlas


2019

Atlas lanseres og bryter dermed drømmegrensen for SCOP med en verdi på 6,15. I løpet av året lanseres også jordvarmepumpen Calibra.

Produktbild på Thermia Calibra


2020

Thermia utvikler verdens første geotermiske varmepumpe med et betydelig mer klimavennlig kuldemedium (R452B) – Calibra Eco.
Før vår tid

Vi feirer 100 år med innovasjon og fortsetter vår reise med morgendagens varmeløsninger. Et skritt foran. Velkommen til fremtiden.

Nysgjerrig på hele historien vår?

Les flere artikler i vår historie og mer om hvordan Thermia har utviklet seg gjennom årene.

Les merKjøpe eller bytte varmepumpe?

La en av Norges ledende varmepumpeeksperter hjelpe deg. Thermia står for 100 år med innovasjon og lidenskap. Våre sertifiserte forhandlere er i nærheten av deg. Hos oss får du hjelp hele veien.

Kontakt oss

Vi svarer gjerne på dine Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt.

Navn: * By: * Telefon: * E-postadresse: *

(* = obligatoriske opplysninger)