Pressemeldning: Thermias nye Atlas varmepumpe sprenger drømmegrense for SCOP!

Pressemeldning 2019-11-13

Gjennom årene har Thermia stadig presset utviklingen frem og presentert et bredt spekter av banebrytende innovasjoner. Nå skyver Thermia nok en gang grensene for varmepumpeteknologi - og tar ledelsen i premiumklassen. Med en SCOP-verdi på 6,15 * og en varmtvannsproduksjon som gir opptil 545 liter **, er Atlas den mest effektive og komplette bergvarmepumpen på markedet.

Thermias nye bergvarmepumpe Atlas er konstruert med den nyeste teknologien og utstyrt med alle de nyeste funksjonene. Den finnes i to effektstørrelser: 3–12 kW for normalstore boliger og 4–18 kW for boliger med større effektbehov. 

– Med Atlas har vi ikke kompromisset med noe, sier Lars Gyllander, Vice President Thermia AB. Og resultatet overgår alle forventninger. 

Første bergvarmepumpen med SCOP høyrere enn 6,0
Atlas er en inverterstyrt bergvarmepumpe med en turtalsstyrt kompressor, som kontinuerlig tilpasser driften til alltid å gi best effekt til lavest mulig energiforbruk.

– Ytelsen har så langt vært uovertruffen, forklarer Lars Gyllander. Vi er virkelig stolte over at Atlas blant annet er den første bergvarmepumpen med en SCOP-verdi >6,0, noe av en drømmegrense i bransjen.

Varmtvannsproduksjon i en klasse for seg
Varmtvannskomforten hos Atlas er også markedsledende og i en klasse helt for seg selv.

– Dette er i stor grad takket være Thermias HGW-teknikk, forklarer Lars Gyllander. Denne hetgassveksleren gir deg varmtvann ”på kjøpet” når huset varmes opp. Med fullt utnyttet HGW-funksjon kan du få 545 liter varmtvann.

Markedets stilleste varmepumpe
I utviklingen av Atlas er det også lagt stor vekt på akustikk. Målet har vært klart: markedets stilleste varmepumpe i sin størrelsesklasse.

Intuitiv styring og Thermia Online som standard
I tillegg til sin markedsledende ytelse, er Atlas utstyrt med en intuitiv og brukervennlig touchscreen i farger. Thermia Online er inkludert som standard (helt uten abonnementskostnader). Dette gjør at det er enkelt å overvåke og styre varmepumpen på distanse via app eller WEB.

– Med Atlas har vi laget en varmepumpe for de kundene som bare er fornøyd med det beste, avslutter Lars Gyllander.

For mer informasjon
Hans-Christian Francke, salgssjef Thermia Norge AS
hans.francke@thermia.com
90 62 14 58

 

Les pressemelding som PDF er

*Iht. målestandard EN14825 (kaldt klima, Helsingfors), Atlas 18 ** ved fullt utnyttet HGW-funksjon, Atlas 18*** Lavest lyd i sin størrelsesklasse, Atlas 12

Kort sagt om Thermia Atlas

• Uovertruffen ytelse - den første bergvarmepumpen med en SCOP-verdi >6,0 (SCOP 6,15)*
• Varmtvannsproduksjon i en klasse for seg selv, opptil til 545 liter**
• Den mest stillegående bergvarmepumpen på markedet, 30–43 dB(A)***