Kundereferanser: Luft/vann varmepumpe

Her kan du lese om erfaringene til familien Heldal på Fana, og familien Hansen på Tretten.

Tormod Heldal Fana

Byttet til Thermia varmepumpe og halverte energiforbruket

I 2004 flyttet familien Heldal inn i nybygget enebolig på Fana. Eneboligen har et boareal på totalt 235 m², fordelt på 191 m² i 1. etasje og 44 m² i 2. etasje.

Varmesystemet er en kombinasjon av vannbåren gulvvarme supplert med en klebersteins ovn i stuen og en gammel arvet antikk støpe-jernovn på kjøkkenet. Noe som passer godt inn i stilen på Vestlandshuset.  Til å forsyne gulvvarmen med energi ble det installert en varmepumpe

Sommeren 2014 førte et kraftig uvær med torden og lynnedslag til store skader på det elektriske anlegget. Det ødela også varmepumpen som måtte erstattes med en ny.  Etter at familien hadde innhentet og vurdert flere tilbud falt valget på en Thermia Atec.

-"Vi valgte Atec fordi den kom godt ut i test, samt at vi fikk meget god hjelp fra Thermias representant Per Steinar Nordaas som dimensjonerte varmepumpen. Da vi hadde mottatt dimensjoneringsrapporten tok vi kontakt med Petter Sande i TPA Rørleggerservice ", forteller Tormod Heldal.

-"Vi kontaktet TPA Rørleggerservice fordi de har meget dyktige ansatte og leverer høy kvalitet på alt arbeid. Petter Sande har utført alt rørleggerarbeid i huset fra det var nytt og kjenner til alt det tekniske", fortsetter Tormod Heldal som er storfornøyd med både Thermia varmepumpen og TPA Rørleggerservice.

Atec varmepumpen er vesentlig bedre enn den gamle, legger han til, etter første vinter i drift er energiforbruket halvert og ikke minst er den er vesentlig mer stillegående enn varmepumpen vi installerte da huset ble bygget"

TPA Rørleggerserice foretok installasjonen

Firmaet har installert flere Thermia varmepumper, både hos private og i større bygg som barnehager o.lign. At våre kunder, slik som Tormod Heldal, er fornøyd både med vår fagkompetanse og Thermia varmepumpen setter vi stor pris på, sier Petter Sande.

Tormod Heldal

Tormod Heldal

Tilskudd fra Enova

Husk du har rett til Enova tilskudd hvis du installerer varmepumpe. Det gjelder uansett om du bygger et nytt hus eller installerer i et eksisterende hus.

LES MER OM TILSKUDD FRA ENOVA

Familien Hansen
– Varmepumpa gir dobbel gevinst

 

Enebolig:
Boareal: 228 m2
Sted: Tretten
Personer i husholdningen: 2 voksne
Varmepumpe installert: 2008
Type varmepumpe: Luft/vann varmepumpe type Atria

Klarer en varmepumpe å gi god husvarme midt i tjukkeste Gudbrandsdalen, der kulden kan krype helt ned i 30 minusgrader? Anders Hansen tok sjansen, og fikk både bekvem varme og færre utgifter. 

Tilskudd fra Enova

Vurderer du å installere en luft/vann varmepumpe har du krav på tilskudd fra Enova.

LES MER OM TILSKUDD FRA ENOVA

Etter flere år med oljefyring så Anders Hansen på Tretten at oljeprisene begynte å stige til et nivå som ikke gjorde det økonomisk forsvarlig å benytte denne fyringsformen lenger. Han trengte et annet alternativ for å holde varmen. Når man er fra Gudbrandsdalen, har man vært ute en vinternatt før. Derfor tenkte Hansen seg lenge og vel om før han tok sjansen på å installere luft/vann varmepumpen Thermia Atria 10. Han har aldri sett seg tilbake etter det.

Sparer mye
- På et år har jeg spart 12.000 kroner mot om jeg hadde fyrt med olje, sier en svært fornøyd Hansen, mens han ser gradestokken krype ned mot 26
blå grader. For det kan bli styggelig kaldt i traktene nord for Lillehammer. – Selv om det har vært kalde dager, holder varmepumpa stand ned til minus 20 grader. Når det blir så kaldt ute at varmepumpen trenger hjelp, kobles tilskuddsvarme inn automatisk. Vi fyrer også med litt ved for kosens skyld, men det går ikke med mer enn halvannen kubikkmeter ved i året. Vi brukte omtrent samme mengde ved da vi hadde oljefyring, forteller Hansen.

Problemfri
Anders Hansen installerte varmepumpa i oktober 2008, og fulgte pumpa med argusøyne den første vinteren. Men det viste seg at pumpa fint klarte å gjøre jobben selv. -Jeg har ikke rørt
noen innstillinger etter at rørleggeren monterte og finjusterte varmepumpa. Jeg har ikke hatt et eneste problem,
forteller varmepumpeentusiasten
på Tretten.

Stabil varme
Ut fra hans egne beregninger har
varmepumpa brukt 10.980 kilowatt på ett år, og da var desember, januar og februar spesielt kalde måneder. Den
gjennomsnittlige fyrings- og varmtvannsutgiften har vært på cirka 686 kroner per måned.
Hvis han hadde fortsatt med oljefyring, ville de månedlige utgiftene vært på 1660 kroner.
Dette varmer vel lommeboka også? - Det gjør det. Dessuten er det godt å vite at vi har et stabilt og godt varmesystem, nå som vi begynner å bli eldre, avslutter Hansen.