Jordvarme - kostnader og pris

Man skal ikke legge skjul på at installasjon av en bergvarmepumpe er en stor investering. Men hva påvirker prisen?

Hva koster jordvarme?

Dette er et spørsmål som vi ofte stilles. Det beste svaret er at jordvarme ikke er en kostnad, men en investering. Et tilbud på jordvarme vil trolig hjelpe deg å spare penger fra dag én. Besparelsene er ofte så store at det er nok til å betale både renter og avdrag hvis du må låne for å finansiere. Dessuten øker verdien på din bolig hvis du installerer jordvarme. 

Generelt kan man si at nedbetalingstiden for jordvarme er et sted mellom fem og ti år, forutsatt at huset har et vannbasert oppvarmingssystem. Hvis den gamle oppvarming er direkte elektrisitet, endres forholdene noe.

 

Hva kan du spare med jordvarme? Du kan få et generelt anslag ved å bruke vår kalkulator via lenken nedenfor. Jordvarme er garantert et valg som vil gagne både miljøet og lommeboken, uavhengig av hvordan finansieringen løses.

En eksakt pris for et jordvarmeanlegg er veldig avhengig av forholdene. Kontakt en lokal installatør som kan gi deg et tilbud som passer for dine behov og dine forhold.

Vanlige spørsmål om jordvarme

Her er svarene på de vanligste spørsmålene om jordvarme. Kanskje du finner svar på dine spørsmål her.

SPØRSMÅL OG SVAR

Fyrer du med olje?

Fyrer du fremdeles med olje? Da er tiden inne for å bytte til en fremtidsrettet varmeløsning, og her er bergvarme eller jordvarme et meget godt alternativ.

FRA OLJEFYRING TIL VARMEPUMPE

Tilskudd fra Enova

I 2020 må du slutte å fyre med olje. Er du klar? 
Ved overgang til alternativ oppvarming kan du søke om støtte via ENOVA.

LES MER OM TILSKUDD FRA ENOVA